· 

Amandelbroodje

 

Voorbereiding:            5 min

 

Baktijd:                        40 min

 

 

 

Ingrediënten:

 

 

 

-          1 el kokosvet

 

-          3 eieren

 

-          120 gr amandelmeel

 

-          2 rijpe bananen

 

-          1 el bakpoeder

 

-          1 el kaneel

 

-          1 snuifje zeezout

 

-          50 gr amandelen, grof gehakt

 

-          3 el rozijnen

 

(of gedroogde cranberry’s, blauwe bessen, goijbessen, …)

 

-          2 el amandelschilfers

 

 

 

Bakwijze:

 

 

 

-          Verwarm de oven op 180◦ (boven- en onderwarmte)

 

-          Smelt het kokosvet in een potje op een laag vuur

 

-          Mix de eieren met het amandelmeel, de bananen, het bakpoeder, de kaneel, het zout en het gesmolten kokosvet in een blender of keukenrobot

 

-          Giet het beslag uit de blender/keukenrobot, voeg de noten en rozijnen toe en meng goed met een lepel

 

-          Vet de cakevorm en doe alles in de cakevorm, strooi de amandelschilfers er overheen en bak ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven

 

-          Prik met een spie in het broodje om te zien of het gaar is. De spie moet droog zijn