· 

Bananenbrood

 

Voorbereiding:            5 minuten

 

Baktijd:                        60 minuten

 

Ingrediënten:

 

-          3 eetlepels chiazaad

-          ½ kop water (105 ml)

-          1 kop amandelmeel (100 gr)

-          ¾ kop haver (75 gr)

-          4 eetlepels gemalen lijnzaad

-          1 koffielepel bakpoeder

-          ½ a 1 koffielepel kaneel (naar smaak)

-          ¼ koffielepel Himalayazout of zeezout

-          3 rijpe bananen

-          3 eetlepels extra vierge kokosolie, gesmolten

-          3 eetlepels kokosbloemsuiker

-          1 koffielepel vanilla-extract

-          1 kopje amandelen

 

 

Bakwijze:

 

-          Verwarm de oven op 175◦ (boven- en onderwarmte)

-          Meng het chiazaad met het water in een kleine mengkom of een groot glas. Roer kort en zet dit even opzij. Het chiazaad zal het water absorberen en zich omvormen naar een ‘’gel’’

-          Hak de amandelen grof en zet deze opzij

-          Plaats het amandelmeel, de haver en het gemalen lijnzaad in een keukenrobot en mix deze ingrediënten tot een fijn meel

-          Voeg het bakpoeder, het kaneel en het zout eraan toe en mix opnieuw.

-          Doe de bananen in een mengkom en prak ze tot moes met een vork Voeg de gesmolten kokosolie, de kokosbloemsuiker en het vanille-extract toe. Meng alles goed.

-          Voeg de chia’’gel’’ toe en meng opnieuw

-          Voeg tot de droge ingrediënten uit de keukenrobot toe aan de bananenmix en meng tot een dik deeg

-          Vul de vorm met het deeg en werk deze af met de grof gehakte amandelen

-          Plaats het bananenbrood in de oven gedurende de 30-45 minuten tot de bovenkant goudbruin is.

-          Bedek de cakevorm door er de bakplaat boven te schuiven zodat het brood niet aanbrandt. Bak het brood nog eens 30 a 45 minuten tot het volledig doorbakken is.

-          Prik met een spie in het broodje om te zien of het gaar is. De spie moet droog zijn

-          Laat het brood een 30-tal minuten afkoelen voor je het aansnijdt.