· 

Notenbrood

 

Voorbereiding:            15 min

Baktijd:                        30 min

 

Ingrediënten:

 

-          1 kop gemende noten

(hazelnoten, okkernoten, amandelen, cashews)

-          1 kop gemende pitten en zaden

(pompoen, chia, lijnzaad)

-          1,5 kop havermout (glutenvrij)

-          1,5 kop rozijnen of gojibessen

-          2 el biologische honing

-          2 el olijfolie

-          4 el psylliumvezels

-          1 kopje water

-          2 eieren

 

Bakwijze:

 

-          Klop de eieren goed los in een grote mengpot

-          Voeg dan de noten, zaden, rozijnen en havermout toe

-          Doe er dan de rest van de ingrediënten bij en meng alles zeer goed

-          Neem een bakblik en doe er bakpapier in. Laat dit mengsel gedurende 2 uur rusten zodat de vezels de boel doen plakken

-          Zet in een voorverwarmde oven van 180◦ gedurende de 30 minuten

-          Laat het brood afkoelen in het bakblik en haal je brood met papier uit het blik