· 

Peanutbutter Bliss Balls

 

Ingrediënten:

 

 

 

-          2 koffielepels crunchy pindakaas

 

-          50 gr gezouten pinda’s

 

-          1 koffielepels lijnzaad

 

-          80 gr amandelen

 

-          25 gr boekweit

 

-          150 gr dadels, ontpit

 

-          2 koffielepels extra virgin kokosnoot olie

 

-          2 koffielepels quinoa, ongekookt

 

 

 

Topping:

 

 

 

-          1 koffielepel lijnzaad

 

-          40 gr boekweit

 

-          1-2 koffielepels esdoornsiroop of natuurlijke honing

 

-          125 gr donkere chocolade (+70%), gesmolten

 

 

 

Bakwijze:

 

 

 

-          Voorverwarm de oven op 175◦. Mix alle ingrediënten voor de topping in kom en plaats deze op de bakplaat met bakpapier. Laat deze 15 min bakken en laat deze afkoelen

 

-          Doe alle resterende ingrediënten in de keukenmachine (blender) en mix deze voor 20 a 30 seconden.

 

-          Verkruimel de gemaakte topping en smelt de chocolade.

 

-          Rol vervolgens het deeg in balletjes en haal deze door de warme chocolade door behulp van 2 vorken

 

-          Bestrooi de balletjes met de topping terwijl de chocolade nog warm is

 

-          Bewaar deze in de koelkast