· 

Zadenbrood

 

Voorbereiding:            5 minuten

 

Baktijd:                        60 minuten

 

 

 

Ingrediënten:

 

 

 

-          3 eieren

 

-          4 el olijfolie

 

-          2 el Provençaalse (of Italiaanse) kruiden

 

-          2 koffiepels zeezout

 

-          3 ½ (450 gr) gemende noten en pitten

 

(1 kop amandelen, ½ kop pompoenpitten, ½ zonnebloempitten, 1 ½ kop hazelnoten)

 

-          ½ kop (100 gr lijnzaad)

 

 

 

Bakwijze:

 

 

 

-          Verwarm de oven voor op 150◦ (boven- en onderwarmte)

 

-          Klop de eieren los samen met de olijfolie, de Provençaalse of Italiaanse kruiden en het zeezout

 

-          Meng met de noten, de pitten en het lijnzaad

 

-          Bekleed de cakevorm met bakpapier

 

-          Vul de vorm met het deeg en druk aan met een lepel of spatel. Bak 50 minuten tot 60 minuten op 150◦

 

-          Haal het gebakken brood uit de vorm en laat het minsten 10 minuten afkoelen voor je het aansnijdt