Voeding

Voeding · 03. mei 2019
We vatten samen wat de (on)gezondste producten zijn in de supermarkt op vlak van pesticides.
Voeding · 03. mei 2019
Magnesium is een mineraal die belangrijk is voor de vorming van botten en tanden, voor een normale spier- en zenuwfunctie en voor onze stofwisseling. Het zorgt voor de ontspanning van spieren en zenuwen en wordt daarom ook wel het “antistressmineraal” genoemd.
Voeding · 25. april 2019
Zout wordt al eeuwenlang gebruikt om onze voeding op smaak te brengen, maar ook te bewaren. In de oudheid werd zout aanzien als een goddelijk product en stamp af van het Keltische woord “heilig” daar men vroeger het zout gebruikte als betaalmiddel.
Voeding · 17. april 2019
Voorbereiding: 5 minuten Baktijd: 60 minuten Ingrediënten: - 3 eetlepels chiazaad - ½ kop water (105 ml) - 1 kop amandelmeel (100 gr) - ¾ kop haver (75 gr) - 4 eetlepels gemalen lijnzaad - 1 koffielepel bakpoeder - ½ a 1 koffielepel kaneel (naar smaak) - ¼ koffielepel Himalayazout of zeezout - 3 rijpe bananen - 3 eetlepels extra vierge kokosolie, gesmolten - 3 eetlepels kokosbloemsuiker - 1 koffielepel vanilla-extract - 1 kopje amandelen Bakwijze: - Verwarm de oven op 175◦ (boven- en...
Voeding · 17. april 2019
Voorbereiding: 5 minuten Baktijd: 60 minuten Ingrediënten: - 3 eieren - 4 el olijfolie - 2 el Provençaalse (of Italiaanse) kruiden - 2 koffiepels zeezout - 3 ½ (450 gr) gemende noten en pitten (1 kop amandelen, ½ kop pompoenpitten, ½ zonnebloempitten, 1 ½ kop hazelnoten) - ½ kop (100 gr lijnzaad) Bakwijze: - Verwarm de oven voor op 150◦ (boven- en onderwarmte) - Klop de eieren los samen met de olijfolie, de Provençaalse of Italiaanse kruiden en het zeezout - Meng met de noten, de...
Voeding · 17. april 2019
Voorbereiding: 5 min Baktijd: 40 min Ingrediënten: - 1 el kokosvet - 3 eieren - 120 gr amandelmeel - 2 rijpe bananen - 1 el bakpoeder - 1 el kaneel - 1 snuifje zeezout - 50 gr amandelen, grof gehakt - 3 el rozijnen (of gedroogde cranberry’s, blauwe bessen, goijbessen, …) - 2 el amandelschilfers Bakwijze: - Verwarm de oven op 180◦ (boven- en onderwarmte) - Smelt het kokosvet in een potje op een laag vuur - Mix de eieren met het amandelmeel, de bananen, het bakpoeder, de kaneel, het zout...
Voeding · 17. april 2019
Voorbereiding: 15 min Baktijd: 30 min Ingrediënten: - 1 kop gemende noten (hazelnoten, okkernoten, amandelen, cashews) - 1 kop gemende pitten en zaden (pompoen, chia, lijnzaad) - 1,5 kop havermout (glutenvrij) - 1,5 kop rozijnen of gojibessen - 2 el biologische honing - 2 el olijfolie - 4 el psylliumvezels - 1 kopje water - 2 eieren Bakwijze: - Klop de eieren goed los in een grote mengpot - Voeg dan de noten, zaden, rozijnen en havermout toe - Doe er dan de rest van de ingrediënten bij en...
Voeding · 17. april 2019
Ingrediënten: - 1 koffielepel pompoen zaden - 1 koffielepel zonnebloem pitten - 1 koffielepels hennep zaad - 1 koffielepel pistache noten, ongezouten - 2 koffielepels raw cacao poeder - zest van 1 biologische clementine of appelsien - 2 schepjes chocolade proteine poeder - 3 koffielepels pindakaas - 2-3 koffielepels water - 4-5 koffielepels kokosnootschilfers Bakwijze: - Mix het zest en de kokosnootschilfers en hou deze opzij - Doe alle ingrediënten in de keukenmachine (blender) en mix deze...
Voeding · 17. april 2019
Ingrediënten: - 2 koffielepels crunchy pindakaas - 50 gr gezouten pinda’s - 1 koffielepels lijnzaad - 80 gr amandelen - 25 gr boekweit - 150 gr dadels, ontpit - 2 koffielepels extra virgin kokosnoot olie - 2 koffielepels quinoa, ongekookt Topping: - 1 koffielepel lijnzaad - 40 gr boekweit - 1-2 koffielepels esdoornsiroop of natuurlijke honing - 125 gr donkere chocolade (+70%), gesmolten Bakwijze: - Voorverwarm de oven op 175◦. Mix alle ingrediënten voor de topping in kom en plaats deze op...
Voeding · 17. april 2019
Ingrediënten: - 8 medoojl dadels, ontpit en gesneden in 3 stukken - 3 koffielepels pompoen zaden - 1 koffielepel zonnebloem pitten - 1 koffielepel lijnzaad - 2 koffielepel kokosnoot olie - 3 koffielepel kokosnootschilfers - 2 eetlepels raw cacao poeder - 2 eetlepels kruidenthee of water - ¼ -1/2 koffielepel matcha poeder - 1 schepje chocolade proteine poeder (optioneel) Bakwijze: - Mix het matcha poeder en de kokosnootschilfers en hou deze opzij - Doe alle zaden in de keukenmachine (blender)...

Meer weergeven